AMSTERDAM - De 6-serie Coupé is nog maar net onthuld in Sjanghai, maar bij BMW denken ze alweer een stap verder. Aan de M6 om precies te zijn.

Onze spionagefotograaf spotte zowel de Coupe- als de Cabrio-versie van de M6 in Duitsland. We hadden ze al eens eerder gespot, maar nu hebben ze minder camouflage.

De auto’s verraden hun identiteit door dikke wielen, extra spoilerwerk en natuurlijk de vier uitlaatpijpen, die exclusief voor M-modellen gereserveerd zijn.


Onder de kap bevindt zich een 4,4-liter V8 motor met twee turbo’s, zoals we die ook al kennen uit de X5 M en X6 M. In die auto’s is het blok goed voor 555 pk en het vermogen zal in de M6 identiek zijn of iets hoger liggen.

Schakelen gaat naar verwachting net als in de M5 met een zeventraps M DCT transmissie met dubbele koppeling.

Geduld

We moeten nog wel even geduld hebben voor de BMW M6 bij de dealers staat: aan het einde van dit jaar is het eerst de beurt aan de M5, dus de M6 is er op z’n vroegst in 2012. 

De M6 is er weer als Coupe en Cabriolet, maar het is BMW niet vanzelfsprekend dat de nieuwe generatie van een M-model ook weer in alle carrosserievarianten op de markt komt.

Lees daarvoor onze Sjanghai-special, die in het Journaal van AutoWeek 17 te vinden is. Die editie ligt vanaf woensdag 21 april in de winkels.