AMSTERDAM - Veel wijzigingen zijn het niet, maar op de New York International Auto Show staat toch echt een vernieuwde Cadillac CTS. Met meer vermogen en een nieuwe grille.

De luxe alleskunner van Cadillac, die leverbaar is als sedan, als coupé én als station wagon, heeft een nieuwe V6 in het vooronder.

De 3.6-liter grote V6 is lichter, efficiënter en krachtiger: het vermogen stijgt van 311 pk naar 322 pk, terwijl het koppel van 370 Nm naar 372 Nm gaat. Naar verluidt blijft het brandstofverbruik echter gelijk aan dat van de huidige CTS.

Strakker

Naast de krachtbron is de CTS ook uiterlijk enigszins aangepakt. De schildvormige voorgrille is wat strakker gemaakt, evenals het centraal geplaatste logo, dat volgens Cadillac een ‘juweelachtige’ kwaliteit uitstraalt. Voor wie nog meer nadruk willen legen op het uiterlijk van zijn CTS, is er een Touring Edition beschikbaar.

Daarvoor krijg je onder meer een grille met een donkerdere kleur, donker hout in het interieur en suède accenten op de stoelen, het stuurwiel en de knop van de schakelpook.