Eén van de belangrijkste primeurs van de New York International Autoshow is toch wel de nieuwe Subaru Impreza. Na een eerdere foto van de sedan heeft Subaru nu alle informatie over de auto vrijgegeven.

De nieuwe Impreza heeft uiteraard trekken van de Impreza Concept die in november in Los Angeles te zien was, maar ook is aan de voorzijde duidelijk de familieband met de grotere Legacy te zien. In New York toont Subaru zowel de sedan als de hatchback.

Deze hatchback is 4.414 millimeter lang, één millimeter meer dan het huidige model. De wielbasis nam toe van 2.621 naar 2.644 millimeter. De breedte is zelfs exact gelijk. De vijfdeurs Impreza is wel iets lager geworden: 1.463 millimeter in plaats van 1.475 millimeter.

In de Verenigde Staten komt de Impreza beschikbaar met een 2,0-liter boxermotor, goed voor een vermogen van 150 pk.

Deze neemt op de Amerikaanse markt de plek in van de 2,5-liter boxer. De downsizing zorgt voor een maar liefst 30 procent lager brandstofverbruik. Vierwielaandrijving behoort uiteraard tot de standaarduitrusting.

Nieuwe materialen

Het dashboard profiteert van nieuwe materialen, er zijn meer opbergmogelijkheden en er komt ook een nieuw multifunctioneel display beschikbaar. Subaru zet zaken als een touchscreen navigatiesysteem, iPod- en Bluetooth connectiviteit op de optielijst.

De nieuwe Subaru Impreza komt in de tweede helft van dit jaar naar Europa, waarschijnlijk met iets andere specificaties. De diesel is voor onze markt bijvoorbeeld een zekerheidje. De komst van de sedan zonder STI-label is daarentegen onwaarschijnlijk.