AMSTERDAM - De Jeep Grand Cherokee SRT8 is traditioneel een eigenzinnig alternatief voor de Duitse pk-bommen in het SUV-segment. Dubbel goed nieuws: de SRT8 heeft meer vermogen gekregen en komt ook weer naar Nederland!

Het blok is een bekende, want het ligt ook in de 300 SRT8. Net als in de 300 is de 6,4-liter V8 goed voor 465 pk. Schakelen gaat via een vijftrapsautomaat.

De nieuwe aandrijflijn zorgt niet alleen voor 40 extra pk’s, maar ook voor een 13 procent lager verbruik op de snelweg. In 4,8 seconden staat 60 mijl per uur (96 km/h) op de klok en de topsnelheid is 250 km/h.

De nieuwe Grand Cherokee SRT8 profiteert van adaptieve dempers, Brembo remmen en 20-inch lichtmetaal. Aan de buitenkant is de topversie verder te herkennen aan twee dikke uitlaatpijpen en andere bumpers. Binnenin biedt de auto een met speciaal leder bekleed sportstuurwiel, koolstofvezel sierelementen en leder/suède stoelbekleding.

De Grand Cherokee SRT8 pronkt vanaf vandaag op de Jeep-stand op de New York International Autoshow. De auto komt ook in ons land op de markt, maar de prijs is nog niet bekend.