AMSTERDAM - Dat hij ging komen, wist men allang: de Scion-tegenhanger van Toyota’s sportieve concept, de FT-86. De officiële onthulling volgt later, maar de eerste foto’s zijn al uitgelekt.

Vanavond houdt Scion een persconferentie waarin de Scion FR-S, vermoedelijk nog als concept, voor het eerst aan het grote publiek getoond wordt.

Via een lek in de officiële website hebben de autofanaten van Speedhunters echter al de eerste foto’s van de sportieveling bemachtigd. De uiterst agressieve neus, enorme velgen en de fikse diffusor springen direct in het oog.

Het grootste wapenfeit van de auto is de achterwielaandrijving, waarmee Toyota een statement wil maken: het merk kan nog steeds sportieve auto’s maken, net zoals de Celica, de Supra en de MR2 in het verleden.

Onthulling

Daartoe onthulden de Japanners tijdens de Tokyo Motor Show van 2009 de FT-86 concept, die tijdens de afgelopen Autosalon van Genève werd opgevolgd door de FT-86 II concept.

In de Verenigde Staten zal de productieversie waarschijnlijk verkocht worden onder de vlag van Toyota’s jongerenmerk Scion. Of en hoe de sportwagen hier te koop zal zijn, is nog niet bekend.