AMSTERDAM - Eerder vandaag meldden we al dat-ie eraan zat te komen en Opel kon niet wachten: de Corsa OPC Nürburgring Edition is officieel! Een blik op de specificaties leert ons dat de Opel-ingenieurs er alles aan hebben gedaan om deze Corsa tot een uitermate serieuze hot hatch te maken.

Allereerst is er natuurlijk de vraag: krijgen we er pk’s en newtonmeters bij? Het antwoord is een volmondig ‘ja’.

Het vermogen stijgt van 192 naar 210 pk en het maximumkoppel van 230 Nm (266 Nm bij overboost) naar 250 Nm (280 Nm bij overboost).

De extra kracht komt vrij door wijzigingen aan de motorsturing en de turbosystemen, een sportuitlaat met lagere tegendruk en de optimalisering voor benzine met een octaangetal van 100. De sprint naar 100 km/h kost 6,8 seconden en de topsnelheid is 230 km/h.

Maar gelukkig biedt de speciale Nürburgring Edition (op de foto's als Vauxhall Corsa VXR Nürburgring Edition) veel meer dan wat extra kracht.

Aandrijfkracht

Zo is er een mechanisch sperdifferentieel om de extra aandrijfkracht te beteugelen. Het topmodel van het Corsa-gamma heeft ook een nog lagere rijhoogte en maakt gebruik van nieuw ontwikkelde veren en schokdempers van Bilstein.

Als kers op de slagroom ontwikkelde specialist Brembo bovendien een nieuw en licht remsysteem voor de vooras, met specifieke, extra krachtige remvoeringen. Het Opel Performance Center stelde tenslotte de hulpsystemen ABS, Traction Control en ESC opnieuw af.

500 stuks

De Corsa OPC Nürburgring Edition is te herkennen aan unieke 18-inch lichtmetalen wielen, een spoilerlip aan de voorkant, een dubbele uitlaat en Nürburgring-logo’s op de B-stijlen.

Het interieur onderscheidt zich door unieke drempelplaatjes met zwarte en rode Nürburgring-belettering en decoratieve witte stiknaden op de Recaro-sportzetels vooraan en op de achterzetels, de handrem en de schakelconsole.

De rugleuningen van de voorzetels zijn ook getooid met het ‘Nürburgring’-logo en het stuurwiel is afgewerkt met pianozwarte lak.

De Corsa OPC Nürburgring Edition komt in een oplage van 500 stuks op de markt. De auto komt ook naar Nederland en mogelijk wijken de hier genoemde (internationale) specificaties op details af van die voor de Nederlandse markt. De prijs is nog niet bekend, maar we weten al dat de officiële introductie in mei is.