AMSTERDAM - Een normaal mens zou zeggen dat een Porsche Cayenne Turbo met de gisteren gepresenteerde powerkit toch wel alle wensen van de vermogensbeluste rijken zou vervullen. Maar nee, Porsche werkt alweer aan een nog sterkere versie: de Turbo S.

Onze spionagefotograaf trof de auto aan op de Nordschleife. De Turbo S onderscheidt zich door onder meer een lagere voorbumper en extra aerodynamische elementen onder de portieren.

Ook aan de achterzijde tussen de uitlaatpijpen hebben de Porsche-ingenieurs zich niet onbetuigd gelaten, maar daar heeft het merk gekozen voor camouflage.

Onder de kap kunnen we de motor van de in China gepresenteerde Panamera Turbo S verwachten. De 4,8-liter V8 met twee turbo’s levert in de super-Panamera 550 pk en 750 Nm. We denken dat dit in de Cayenne Turbo S niet anders zal zijn.

Aanpassingen

Nog even een geheugensteuntje: de – met die van de Turbo vergeleken – verbeterde prestaties zijn mogelijk dankzij twee aanpassingen: de toepassing van verbeterde turbo's met schoepen van een titanium-aluminiumlegering en een aangepast motormanagement.

Door de schoepen van de turbo te maken van een titanium-aluminiumlegering zijn ze lichter.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de Cayenne Turbo S op de markt komt. Maar omdat de SUV nauwelijks gecamoufleerd is, verwachten we de auto nog dit jaar.