AMSTERDAM - BMW heeft het doek nog maar net in Sjanghai van de 6-serie Coupé getrokken, maar nu weten we al wat de auto in Nederland gaat kosten.

De Nederlandse vanafprijs van de 6-serie Coupé is 90.350 euro.

Voor dat geld staat een 640i Coupé met achttrapsautomaat klaar. De 3,0-liter zes-in-lijn met TwinPower turbo heeft een vermogen van 320 pk. Mede door een start-stopsysteem heeft deze versie een B-label.

Verder heeft de 6-serie BMW ECO-PRO. Met dit systeem kan de berijder kiezen voor een zuinigere rijmodus.

Primeurs

Andere primeurs zijn de adaptieve koplampen met LED-technologie met Cornering Lighting, een 10,2-inch Control Display (flatscreen) en een Bang&Olufsen audio installatie. Dit volledig actieve systeem is speciaal voor de BMW 6 Serie ontwikkeld en bestaat uit zestien luidsprekers die over een vermogen van 1200 Watt beschikken.

Wie meer vermogen en een V8-roffel wil, kan kiezen voor de 650i. Deze heeft een vermogen van 407 pk en een prijskaartje dat 117.250 euro vermeldt. In beide auto’s kan de bestuurder met het standaard Driving Dynamic Control zelf de dynamiek instellen.

Bij het schakelen van Normal naar Sport verbetert de gasrespons, schakelt de achttrapsautomaat bij hogere toerentallen, wordt de besturing directer en het onderstel sportiever. In de Sport+-stand laat de elektronica voor een nog actiever rijgedrag zelfs een bepaalde mate van wielslip toe.

Optioneel

Het optionele Dynamic Damper Control past automatisch de demperkarakteristiek aan de omstandigheden aan. Het eveneens optionele Adaptive Drive combineert beide actieve onderstelsystemen door een individuele afstelling van de schokdempers mogelijk te maken.

De BMW 6 Serie Coupé is de eerste auto in zijn segment met optioneel adaptieve verlichting met energiebesparende LED-technologie. Zowel het dim- als het grootlicht en de 'wenkbrauwen’ zijn voorzien van LED-technologie. Het systeem past bij het nemen van een bocht de lichtbundel aan en is snelheidsafhankelijk.

De introductie van de nieuwe BMW 6 Serie Coupé in Nederland vindt plaats op 15 oktober 2011 en is nu te bestellen bij de BMW dealer.