Rolls-Royce komt met een lange versie van de Ghost. Een opmerkelijke stap, daar het merk de Ghost in eerste instantie bedoelde voor mensen die de Phantom te pompeus vinden. 

Rolls-Royce ziet de Ghost Extended Wheelbase (EWB) als een auto die een gat in de markt opvult, namelijk dat van 'een auto die meer ruimte en comfort biedt dan een Ghost, zonder concessies te doen op het gebied van rijdynamiek'.

De lange versie van de Ghost voegt 170 millimeter aan de lengte van de toch al indrukwekkende auto toe. Daarmee komt de lengte op 5,57 meter. De wielbasis is 3,47 meter. De knieruimte achterin is hierdoor dubbel zo groot als in de gewone Ghost. De auto is 1,95 meter breed en 1,55 meter hoog.

Chinese expansiedrift

Onder de kap ligt de bekende 6,6-liter V12 met twee turbo's, die gekoppeld is aan een achttrapsautomaat van ZF. Het vermogen van de V12 is 563 pk en het maximumkoppel is 780 Nm.
De Rolls-Royce Ghost EWB debuteert op de Autoshow van Sjanghai. In 2011 komt de auto maar in beperkte aantallen op de markt. In 2012 is de productie volledig op stoom.

Behalve de Ghost EWB toont Rolls-Royce ook nog de China Edition Ghost. Deze editie voor de Chinese markt is er niet voor niets: Rolls-Royce wil flink groeien in het Aziatische land. Het aantal dealers wordt uitgebreid van acht naar elf, en daarmee wordt China qua dealernetwerk na de Verenigde Staten Rolls-Royces nummer twee wereldwijd.