Hebben we net kennis gemaakt met de A3 e-tron, een elektrische versie van de huidige A3, komt Audi alweer op de proppen met de A3 e-tron concept. Die is gebaseerd op de toekomstige A3 sedan en heeft om de verwarring compleet te maken een hybride aandrijflijn.

E-tron staat bij Audi dus niet voor louter een geheel elektrische aandrijflijn. De A3 e-tron concept beschikt over een 1.4 TFSI en een elektromotor, de S-tronic met zeven versnellingen zorgt voor de overbrenging. De 1.4 komt tot 211 pk en de elektromotor levert 27 pk.

Achter de achterbank liggen lithium-ion accu’s. Deze kun je via de stekker opladen, en met volle accu’s kom je maximaal 54 kilometer ver. Daarna ondersteunt de elektromotor de 1.4 TFSI. In 6,8 seconden zoeft de A3 e-tron concept van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid is 231 km/h.

Gewicht

Om het gewicht te drukken maakt Audi gebruik van het zogenaamd carbon fibre reinforced polymer, kunststof versterkt met koolstofvezel. De motorkap, portieren en achterklep zijn weer van aluminium. Desondanks weegt de sedan nog altijd 1.720 kilo.

De sedan is 4,44 meter lang en is 1,84 meter breed, de hoogte bedraagt 1,39 meter.Achterin zien we twee losse sportstoelen. Het design borduurt voort op dat van de A3 concept die op de Salon van Genève te zien was.