Chevrolet wil wereldwijd gaan meespelen in het zogenoemde D-segment. Het merk lanceert daarvoor een heuse 'wereldauto', de Malibu.

Chevrolet neemt de term 'wereldauto' heel letterlijk: de auto komt in zes continenten en ongeveer 100 landen op de markt. De Malibu is 4,86 meter lang, 1,85 meter breed en 1,46 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,74 meter. Opvallend genoeg is de Malibu daarmee compacter dan de vorige generatie. Door actieve aerodynamica heeft de nieuwe Chevrolet een Cw-waarde van 0,28.

Onder de kap vinden we een nieuwe viercilinder. Geen downsizemotor, maar een exemplaar met een cilinderinhoud van 2,5 liter. De motor levert een vermogen van 190 pk en een koppel van 245 Nm. Chevrolet koppelt het blok aan een zestrapsautomaat.

Geluid

Het Amerikaanse merk zegt veel aandacht aan het geluidscomfort te hebben besteed. Ook veiligheid had hoge prioriteit. De Malibu biedt tien airbags en optioneel een Lane Departure Warning systeem en een achteruitrijcamera.

Voor de Europese markt verwachten we ook nog andere motoren. De productie in de Verenigde Staten start in 2012, dus in Europa komt de auto op z'n vroegst eind 2012 op de markt. De importeur kon ons nog niet zeggen of de auto ook naar Nederland komt.