AMSTERDAM - Voor modeljaar 2011 biedt Alfa Romeo nieuwe mogelijkheden voor de Mito. Je kunt je nieuwe instap-Alfa nu ook bestellen met een achtkleps viercilinder in het vooronder.

De wijzigingen voor de Mito van 2011 gaan vooral om een motorisch nieuwtje. De bekende 1.4-benzinemotor met zestien kleppen, goed voor 78 pk, is niet langer beschikbaar.

In plaats daarvan kun je wel kiezen voor een achtklepper met dezelfde inhoud, die 70 pk levert. Die is ook uit te rusten met een start/stop-systeem, waarbij het vermogen stijgt tot 78 pk.

Met deze motor valt de eenvoudigste Mito, die nu ook kaal te verkrijgen is als Essential-uitvoering, onder de twintig procent bijtellings-regel, dankzij een CO2-uitstoot van 134 (130 met een start/stop-systeem) gram per kilometer.

Sprint

De sprint van nul tot honderd gaat dan in 12,2 seconden, de topsnelheid ligt op 165 kilometer per uur. Voor 16.450 euro ben je de eigenaar van een Mito 1.4 8V Essential, voor 850 euro meer krijg je ‘m als Progression, met onder andere airco, de bekende DNA-knop en ESP.

Het bestellen van een start/stop-systeem op de auto kost 1.650 euro extra.