AMSTERDAM - Dat er een nieuwe crossover SUV van Mazda komt, wisten we dankzij de Minagi Concept al een tijdje. Over de naam was echter nog een hoop speculatie. Mazda geeft nu duidelijkheid: hij gaat CX-5 heten.

Afgelopen maart zagen we de Mazda Minagi Concept nog staan op de Autosalon van Genève. Deze week is ‘ie ook te vinden op de New York International Auto Show.

Over niet al te lange tijd kunnen we die op de weg verwachten als de Mazda CX-5, het model onder de CX-9 en de CX-7. “Qua uiterlijk wordt die auto grotendeels hetzelfde als de Minagi,” vertelt woordvoerder Jur Raatjes van Mazda Nederland. 

Met de CX-5 wil Mazda ook een nieuwe designrichting aangeven. De auto wordt de eerste onder de vlag van het nieuwe 'Kodo - Soul of Design'-thema dat Mazda aanvoert, en bevat techniek uit het SkyActiv-programma, met nieuwe motoren en versnellingsbakken.

Verder is er nog weinig over de auto bekend. We krijgen echter een hoop te horen tijdens de Frankfurt International Motor Show, aanstaande september. “De CX-5 zal vanaf het voorjaar van 2012 te koop zijn,” voegt Raatjes toe.