AMSTERDAM - Na de BMW 5-serie krijgt ook de 3-serie een GT-versie, zo blijkt uit spyshots.

BMW ziet het helemaal zitten in de GT-varianten van bestaande modellen.

Want nog voordat de nieuwe generatie 3-serie Sedan bij de dealers staat, is het Beierse merk al aan het testen geslagen met de GT-versie van de auto. De auto moet het opnemen tegen auto’s als de Audi A5 Sportback.

Dezelfde techniek

De BMW 3-serie GT profiteert logischerwijs van dezelfde techniek als de gewone 3-serie. De nieuwe generatie deelt z’n platform gedeeltelijk met de 1-serie.

Op die manier kan BMW kosten besparen. De aandrijving geschiedt uiteraard weer op de achterwielen of –optioneel- op alle vier de wielen. Door een langere wielbasis is er meer ruimte voor de inzittenden. Ze profiteren ook van een grotere bagageruimte.

Motoriseringen

Op het gebied van motoriseringen is het nog even gissen wat BMW gaat doen. Het is onderaan de ladder onzeker of het merk ook de nieuwe driecilinders naar de 3-serie (GT) zal brengen.

De introductie in de auto brengt namelijk extra kosten met zich mee en bovendien is BMW huiverig voor de reacties van klanten, die mogelijk een driecilinder in hun premiumauto niet zien zitten.

Topmotorisering

De komst van de nieuwe 2,0-liter viercilinder turbomotor is echter een zekerheidje. Het blok komt in verschillende vermogensvarianten. Als topmotorisering ligt de 306 pk sterke zes-in-lijn met TwinPower Turbo voor de hand: een sterkere M3 GT lijkt net zo onwaarschijnlijk als een M3 pickup.

De gewone 3-serie van de volgende generatie komt in 2012 op de markt. De GT komt pas daarna, dus waarschijnlijk niet voor 2013.