AMSTERDAM - Peugeot neemt een bijzondere auto mee naar de Autoshow van Sjanghai: de SxC Concept. Peugeot richt zich met de cross-over op de Chinese markt, waar dat type auto steeds populairder wordt.

De SxC biedt volgens Peugeot de eigenschappen van een SUV, maar zonder log of extreem te worden. Het ontwerp is afkomstig van Peugeots China Tech Center in Shanghai.

De SxC is 4,87 meter lang, 2,04 meter breed en 1,61 meter hoog. De wielen hebben een diameter van maar liefst 22 inch. Aan de voorzijde zien we de kenmerken van het nieuwe design.

De grille die als een apart onderdeel los van de auto lijkt te "zweven". De ‘strak gesneden’ koplampunits geven de auto een specifieke en katachtige blik, die nog eens wordt versterkt door de LED-dagrijverlichting.

Precisie

Een vergelijkbare precisie komt terug in de achterlichten in de vorm van een boemerang. Verder beschikt de auto over allerlei hightech details zoals de aerodynamische buitenspiegels met ingebouwde achteruitrijcamera’s.

Het karakter van de auto wordt nog eens onderstreept door het gebruik van geborsteld aluminium voor onder andere de dakrails en de zijruitomlijsting.

Motor

De SxC profiteert van de Hybrid4-aandrijflijn. Deze bestaat uit een 1.6 THP benzinemotor van 218 pk en een 95 pk sterke elektromotor. Het gecombineerde vermogen is 313 pk.

De CO2-uitstoot is desondanks slechts 143 g/km en de auto heeft 5,8 liter benzine per 100 km nodig.

We kunnen de SxC Concept bewonderen op Auto Sjanghai 2011. De persdag van de Chinese autoshow vindt plaats op 19 april.