AMSTERDAM - Dit zijn de eerste beelden van de gefacelifte Volvo’s V70, XC70 en S80. Met de update wil het Zweedse merk de auto’s weer op volle sterkte het drukbezette concurrentieveld insturen.

De wijzigingen omvatten de beschikbaarheid van nieuwe kleuren (Biarritz Blue op de V70 en S80 en Twilight Bronze op de XC70) en opnieuw ontworpen koplampen met optioneel Active Xenon lampen.

Er zijn nieuw ontworpen wielen, andere bekledingsstoffen en een nieuw stuurwiel. De V70 en S80 hebben tenslotte de beschikking over led-richtingaanwijzers in de buitenspiegels.

De D3 en D5 turbodiesels hebben voortaan de beschikking over meer kracht. In de D5 stijgt het vermogen van 205 naar 215 pk. Het koppel stijgt van 420 naar 440 Nm.

Tegelijkertijd daalt het verbruik met acht procent. Hierdoor is de uitstoot van de S80 D5 met handbak nu nog 129 g/km.

Facelift

Een belangrijk element van de facelift is het Sensus infotainment systeem. Dit maakt het rijden tegelijkertijd veiliger en comfortabeler, belooft het Zweedse merk.

Het systeem projecteert alle informatie op een groot scherm op de middenconsole met een diameter van vijf of zeven inch. We kennen dit systeem overigens al uit de S60 en V60. Naast de V70, XC70 en S80 krijgt ook de XC60 nu de beschikking hierover.

Instellen

Met de MyCar knop krijgt de bestuurder de mogelijkheid om de systemen in te stellen. Daarbij gaat het onder meer om City Safety, Collision Warning, Pedestrian Detection, Driver Alert System, Active Cruise Control, de verlichting, de buitenspiegels, de klimaatcontrole, de centrale vergrendeling en het audiosysteem.

City Safety behoort nu op alle drie auto’s tot de standaarduitrusting. Active Cruise Control is een optie op de versies met automatische transmissie. 

De gefacelifte modellen komen spoedig beschikbaar. De Nederlandse prijzen zijn momenteel nog niet bekend.