AMSTERDAM - We hebben ‘m voor je, de primeur van Kia op de AutoRAI. Het gaat om de prijzen en leverbare uitvoeringen van de nieuwe Picanto.

De nieuwe A-segment-auto van Kia is vooral fiscaal erg interessant: alle motoren, waaronder een af-fabriek geleverde versie op autogas, zijn belastingvrij en leveren de zakelijke rijder slechts veertien procent bijtelling op.

Bovendien wordt hij verkocht met zeven jaar fabriekgarantie. 

Op de AutoRAI zijn alle details bekendgemaakt. Vanaf 7.995 euro rijdt je een Picanto, met een 1.0 benzinemotor, die voor 800 euro meer met airconditioning uit te rusten is.

1.2 benzinemotor

Voor 9.295 euro heb je een 1.2 benzinemotor, dan standaard met airconditioning. Als optie kan de auto met airco, met een automaat in plaats van de standaard vijfversnellingsbak of als vijfdeurs-auto geleverd worden. 

Verder zijn er verschillende extra pakketten voor de auto te bestellen. Het Comfort Pack van 895 euro geeft je onder andere een toerenteller, elektrisch bedienbare spiegels en ramen en een radio/cd-speler met USB- en AUX-aansluitingen.

Het Exterior Pack van 995 euro rust de Picanto uit met onder meer LED-verlichting en 15-inch lichtmetalen velgen, terwijl het Style Pack van 995 euro zaken zoals climate control en Bluetooth-functionaliteit toevoegt.