AMSTERDAM - Hyundai neemt de Veloster mee naar de AutoRAI als nationale primeur. De prijzen van de vierdeurs coupé zijn bekend.

Het leveringsprogramma van de Hyundai Veloster is lekker overzichtelijk. Op de autobeurs in Amsterdam worden de prijzen bekendgemaakt.

Er is alleen de 1,6-liter GDI benzinemotor leverbaar met een vermogen van 140 pk. Die zorgt voor een topsnelheid van 201 km/u en een verbruik van 5,6 liter op 100 km.

Daarbij hoort een CO2-uitstoot van 132 gr/km.

Simpelste

De simpelste uitvoering heet i-Motion en is te koop voor een bedrag van 23.995 euro. Tot de standaarduitrusting behoren een start/stop-systeem, airconditioning, 17 inch wielen, cruise control, een audiosysteem met touchscreen en ESP.

De volgende op de uitrustingsladder is de i-Vision. Die kost 26.995 en tot de hoogtepunten van de uitrusting behoren halflederen bekleding, 18 inch wielen, een achteruitrijcamera, een panoramisch zonnedak en aluminium pedalen.

Topper

De topper van de reeks heet i-Catcher en is met een aanschafprijs van 29.995 euro opnieuw drieduizend euro duurder dan het simpelere uitrustingsniveau.

Kopers van zo’n auto kunnen baden in de weelde van een premium audiosysteem, een navigatiesysteem, Bluetooth-aansluiting, een ‘smartkey’ met startknop, lederen bekleding en elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen.