AMSTERDAM - De Renault Wind is van zichzelf al geen onopvallend karretje, maar voorzien van de Gordini-uitmonstering laat-ie je al helemaal niet ongezien door het verkeer rollen. Inmiddels weten we wat de compacte, felblauwe roadster-met-witte-strepen moet gaan kosten.

22.990 euro wil Renault hebben voor de meest speciale uitvoering van de Wind. Voor dat geld spuit het Franse merk de compacte coupé/roadster in de kenmerkende, typische Gordini-kleuren. 

Een felblauwe carrosserie dus, voorzien van witte accenten. Over de motorkap en achtersteven lopen twee witte strepen en ook op de zijspiegels en in de voorbumper komt de witte tint terug.

Bovendien rolt de Wind Gordini op markante 17-inch lichtmetalen wielen in dezelfde blauwwitte kleurstelling, hoewel de koper ook kan kiezen voor zwarte wielen.

Interieur

Voor wie dat nog niet genoeg is, voorziet Renault ook het interieur van het kekke cabrioletje van zwartlederen bekleding met blauwe accenten, en bijvoorbeeld blauwwitte portierlussen.

Wie kiest voor een Renault Wind Gordini, zit meteen vast aan de sterkste motor die leverbaar is, het 133 pk sterke blok uit de Twingo RS.

Op de minder sterke 1.2 TCE met 100 pk is het Gordini-pakket dus niet verkrijgbaar. Vanaf eind april schrijft de dealer orders voor de Wind Gordini, in juni verschijnen de eerste exemplaren op onze wegen.