AMSTERDAM - Rond de Nürburgring rijdt een Ford Focus Wagon die verdacht veel doet denken aan een ST-versie. Blijkbaar speelt Ford met het idee om de ST-techniek ook in de Wagon te transplanteren.

Het is even denken wie dan de concurrentie van deze Wagon ST zou zijn, want de Skoda Fabia Combi RS is te klein en de Octavia RS Combi en Opel Insignia Sports Tourer OPC zijn een maatje te groot.

Als de Focus Wagon ST er dus werkelijk komt, wordt hij een klasse op zichzelf. Een spionagefotograaf trof de stationwagen in het kielzog van een prototype van de hatchback ST.

ST

De ST in hatchback-trim wordt verwacht in de eerste helft 2012. Het slechte nieuws ten opzichte van de vorige ST, is dat hij zijn vijfpitter kwijtraakt ten gunste van een 2,0-liter Ecoboost motor.

Het goede nieuws is dat die een vermogen heeft van de zo’n 250 pk en dat is 25 pk méér dan het oude model. Wanneer deze Focus ST in gezinsverpakking het levenslicht ziet, is nog niet duidelijk.

De woordvoerder van Ford Nederland wijst ons er even fijntjes op dat Ford weldegelijk ervaring heeft in het segment van de snelle stationwagens. Van de eerste generatie Focus was namelijk ook een stationwageversie van de snelle ST170. “Het zou dus best kunnen dat die ST Wagon van de nieuwe generatie er komt.”