AMSTERDAM - De S40 en V50 zitten al aardig in de herfst van hun carrière, dus wat doe je dan als je Volvo heet? Precies, je zorgt voor prijsverlagingen en actiemodellen.

Voor de bestaande modellen heeft Volvo de prijzen duidelijk verlaagd. Bij de S40/V50 2.0 D3 Kinetic is het minste voordeel te halen, ‘slechts’ 1.000 euro.

Het loopt op tot 3.000 euro bij de S40/V50 2.0 D4 Kinetic. Dit is het enige ‘oude’ uitrustingsniveau dat nog beschikbaar is. De Momentum, Summum en R-Design zijn allemaal van de prijslijst geschrapt.

Om de pijn wat te verzachten heeft de importeur nieuwe pakketten geïntroduceerd. Allereerst de Business Edition. Het pakket omvat aluminium inleg, audiobediening in het stuurwiel, Bluetooth, cruise control, Dalaro stoelbekleding, High performance audio met USB, LED-dagrijverlichting, Park Assist achter en 16-inch ‘Convector’ wielen. De vanafprijs van deze auto is 28.495 euro; voor dat geld staat een S40 2.0 Business Edition klaar.

Uitrusting

De volgende stap is de Business Pro Edition. Deze voegt het volgende aan de uitrusting van de Business Edition toe: een armsteun achter, een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch inklapbare buitenspiegels, een in hoogte verstelbare passagiersstoel, lederen stoelbekleding, een regensensor en het RTI navigatiesysteem.

Instappen kan vanaf 30.750 euro en ook dan staat er een S40 met de 2,0-liter viercilinder klaar.
Wat betreft de R-Design Pro Edition gaat Volvo niet verder dan dat er 'R-Design elementen' aan de uitrusting zijn toegevoegd.