AMSTERDAM - Naast de nieuwe Impreza die op de autobeurs in New York het levenslicht ziet, komt Subaru op een andere beurs met nog een primeur. In Sjanghai presenteert het merk namelijk deze XV Concept, een studiemodel voor een nieuwe generaties crossovers.

De foto geeft nog niet echt veel weg, maar wie goed kijkt ziet hier de toekomst van grote Subaru's.

Subaru noemt de XV Concept namelijk een realistische stylingstudie die de richting aangeeft van het uiterlijk van een nieuwe generatie crossovers van het merk.

Modellen van die nieuwe lichting zien er volgens de Japanners minder uit als ouderwetse SUV’s. De XV Concept toont inderdaad een gladder uiterlijk, maar heeft volgens z’n makers nog steeds de traditionele voordelen van een SUV.

In de smaak

De XV Concept moet dus meer dan bijvoorbeeld de huidige Forester in de smaak vallen bij mensen die waarde hechten aan dynamiek, vormgeving, uitrusting en gebruiksgemak.

Zoals we gewend zijn bij dit karakteristieke merk, heeft de XV Concept een boxermotor en symmetrische vierwielaandrijving aan boord.

Nieuwe slogan

Volgens Subaru past de XV Concept precies bij de nieuwe slogan van het merk, ‘Confidence in Motion’, ofwel ‘Vertrouwen in beweging’. De komende generatie Subaru-crossovers moet meer rijplezier bieden dan de huidige modellen, terwijl het merk belooft om de bewezen betrouwbaarheid op hetzelfde hoge niveau te houden.

Als het even mee zit, scoren dus ook de toekomstige Subaru’s – net als de huidige
modellen – gewoon hoog in onze AutoWeek TevredenheidsTrofee.