Infiniti heeft de FX klaar voor het nieuwe modeljaar. Wat detailwijzigingen zijn genoeg om ‘m aan te passen aan de nieuwste eisen.

De Infiniti FX is al vanaf het begin het grootste model uit de Europese stal van Infiniti. Het merk doet nog steeds zijn best een positie veroveren op de Nederlandse markt, maar met een verkoopresultaat van 21 auto’s tot en met maart van dit jaar, blijft Infiniti een exclusieve verschijning op de weg.

Voor het nieuwe modeljaar is het Lane Departure System, waarbij de auto waarschuwt als die uit zijn rijbaan waaiert, beschikbaar op alle modellen.

Tot op heden was dit alleen te koop op de diesel. Verder is de FX voortaan voorzien van een elektrisch bedienbare achterklep. Daarvan is de openingshoogte instelbaar, zodat de klep niet kan beschadigen, bijvoorbeeld tegen het plafond van de garage.

Tot slot maakt in het kleurenpalet dit spraakmakende Mojave Copper plaats voor ‘Malbec Black’. In totaal zijn er acht kleuren beschikbaar. De prijzen van de FX diesel beginnen bij 81.300 euro, de zescilinder benzine is te koop vanaf 82.600 euro en de FX50S, met zijn V8 is 109.600 euro.