AMSTERDAM - Chevrolet komt met een speciale uitvoering van de Corvette, de Centennial Edition. Deze verschilt vooral in cosmetisch opzicht van de reguliere Corvettes.

Om het honderdjarig bestaan van Chevrolet te vieren, brengt het Amerikaanse merk de Centennial Edition Corvette op de markt. Alle Corvette-modellen, inclusief de Grand Sport, de Z06 en de ZR1, zijn leverbaar met dit speciale pakket.

Cosmetisch krijgt de auto dan onder andere koolstofvezelkleurige metallic lak, zwarte wielen en rode remklauwen, evenals de beeltenis van Louis Chevrolet op de B-stijlen, het midden van de wielen en op het stuurwiel.

Interieur

Daarnaast pakt Chevrolet het interieur: Centennial Editions hebben matzwarte instrumenten en zijn bekleed met leer, rode stiksels en suède elementen.

Ook op technisch vlak krijgt de auto een upgrade: Magnetic Selective Ride Control, het ophangingsysteem dat normaliter alleen op de ZR1 en de Z06 Carbon Special Edition zit. Op 9 april veilt Chevolet de eerste Centennial Edition, een Corvette Z06, tijdens een veiling van Barrett-Jackson. De opbrengst gaat naar het goede doel.