De elektrische Smart komt naar je toe dit jaar! In de vorm van het Car2Go-programma, om precies te zijn. Door dit initiatief krijgt Amsterdam een deelautoprogramma met een fors aantal Smart EV’s.

Aanstaande maandag lanceert Car2Go het project met de EV's bij de Smart Urban Stage, die te vinden is bij de AutoRAI. Car2Go is een ‘on-demand’ transportoplossing als aanvulling op het openbaar vervoer.

Gebruikers kunnen de auto’s zo lang gebruiken als ze willen, zonder deze op een vaste plek te moeten terugzetten. Car2Go rekent voor het gebruik een vast tarief van 29 cent per minuut.

De Duitse stad Ulm had in 2008 de primeur van Car2Go. In 2009 kreeg ook het Amerikaanse Austin de beschikking over een vloot elektrische auto’s. In Ulm hebben inmiddels 20.000 klanten gebruikgemaakt van Car2Go, in Austin zijn dat er 15.000. Dit jaar voegde ook Hamburg zich aan de lijst toe.

Het project Car2Go is onderdeel van Amsterdam Elektrisch. Met dit initiatief wil de gemeente Amsterdam in 2015 voldoen aan de Europese eisen voor luchtkwaliteit. De inzet van elektrische auto’s wordt als een belangrijk onderdeel van dit plan gezien.