Goed nieuws voor iedereen die de Engelse auto-industrie een warm hart toedraagt: volgende week start in Longbridge de productie van de MG 6.

MG Motors UK start volgende week met de productie van de nieuwe 6 in de oude MG Rover-fabriek in Longbridge. Het is het eerste compleet nieuwe MG-model sinds zestien jaar dat daar in productie gaat. Om exact te zijn op woensdag 13 april om 11.00 uur lokale tijd, zal de eerste klantenauto daar van de band rollen.

MG is na het faillissement van MG Rover in handen gekomen van een Chinees autoconcern. Onder de vleugels van dat bedrijf werd de 6 grotendeels in Engeland ontwikkeld. De ‘six’ is een auto in het D-segment, want betekent dat hij auto’s als de Toyota Avensis, Hyundai i40 of Opel Insignia in zijn concurrentieveld vindt.

Europa

In eerste instantie is de MG 6 alleen bedoeld voor de markt in Groot-Brittannië. Bij gebleken succes wordt overwogen het nieuwe model van MG ook in andere delen van Europa op de markt te brengen. Het is de bedoeling dat naast de MG 6 op termijn ook weer andere MG’s in Longbridge worden gemaakt. 

In China bestaat ook nog de MG3, die met zijn vier meter een B-segment auto is en ook goede kans maakt op de Europese markt. Als die naar Europa komt, zal die uit kostenoverwegingen vanuit China worden geïmporteerd.