AMSTERDAM - Ook Volkswagen probeert met het in het leven roepen van actiemodellen de verkoop nog verder omhoog te sturen. Van het vaste succesnummer Golf zijn er nu de Style-uitvoeringen.

Van de Volkswagen Golf en de Golf Variant debuteren de Style-uitvoeringen op de AutoRAI. Ze zijn gebaseerd op de Trendline-uitvoering en zijn te koop met de 105 pk 1,2-liter TSI, de 122 pk 1,4 TSI, desgewenst met automaat. Bij de diesels zijn er de 1.6 TDI met 90 of 105 pk.

Aan de buitenkant herken je de Style-modellen aan de 16 inch Estrada-wielen, de Highline-grille, mistlampen aan de voorzijde, LED-verlichting bij de kentekenplaat , zwart gespoten buitenspiegels, alu-instaplijsten en natuurlijk Style-logo’s op de B-stijl.

Extra's

Vergeleken met de Trendline heeft de Style als extra’s een RCD 310 audiosysteem met acht luidsprekers, lederen bekleding op de pookknop, het stuurwiel en de handrem, cruise control, een middenarmsteun voorin en zogeheten comfortstoelen met hoogteverstelling. Verder is er de Austin-stoelbekleding, zijn er vloermatten met biezen ‘Tweed’ decorinleg en zijn er contrasterende stiksels op het stuur.

Normaliter kosten deze exta’s 3.090 euro. De Style-uitvoering is echter maar 995 euro duurder dan een Trendline en bij de Variant is dat 1.495 euro. Verder is de Golf Style altijd gespoten in Moonlight Blue.