AMSTERDAM - BMW toont in Sjanghai niet alleen de superpotente M5 Concept. Het merk neemt namelijk ook de 5-serie Plug-in Hybrid mee.

De plug-in hybride heeft niet onze 5-serie als basis, maar de Chinese Vijf met lange wielbasis.

BMW heeft de auto in samenwerking met het Chinese Brilliance voor het ‘New Energy Vehicle’ project. De ingenieurs hebben de 5-serie Plug-in Hybrid voorzien van de bekende Active Hybrid technologie, die we ook al van de X6 ActiveHybrid kennen.

De aandrijflijn omvat allereerst een 95 pk sterke elektromotor. De elektrische actieradius is 75 kilometer en de maximumsnelheid in deze modus is 65 km/h. In de Concept-car fungeert een 3,0-liter TwinPower turbo benzinemotor. Het vermogen van het blok is 218 pk.

Project

Deze 5-serie Plug-in Hybrid maakt deel uit van het grootschalige project van de BMW Group voor elektrische mobiliteit in China. Eerder is al in samenwerking met de Tongji Universiteit in Sjanghai een volledig elektrisch aangedreven exemplaar van de BMW 5 Serie ontwikkeld.

Begin dit jaar heeft BMW Group bovendien het werkterrein van de proef met de elektrische Mini E uitgebreid naar de Chinese markt, om daarmee nog meer gebruikerservaring op te doen. Die kennis moet bijdragen aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen die goed aansluiten op de dagelijkse praktijk en op de lokale infrastructuur.

BMW werkt daarbij zoveel mogelijk samen met lokale partners en energiemaatschappijen. In datzelfde kader past een nog dit jaar te starten proef met de BMW ActiveE; de elektrisch aangedreven BMW 1 Serie Coupé. Die is de proeftuin voor de BMW i3, die in 2013 op de markt komt.