AMSTERDAM - De komende weken zijn er kansen genoeg voor Mercedes om de SLS Roadster te presenteren. De auto is zo goed als klaar. Toch kiest Stuttgart er voor om de cabrio te bewaren voor het najaar.

Je zou je kunnen voorstellen dat Mercedes de SLS AMG Roadster presenteert op de beurzen in Sjanghai of New York, beide worden in april gehouden en zijn recht in de doelgroep.

In China wordt alles wat bovenmodaal is gevreten en de VS is AMG-land nummer 1. De open versie van de SLS vinden we op de kalender pas terug in het najaar. Dat betekent dat Mercedes zijn paradepaardje bewaart voor het eigen publiek.

Op de IAA in Frankfurt, komende september, staat open SLS zeker te schitteren. Voorlopig moeten we het doen met de voorpret, want zo te zien is de cabrio al kant-en-klaar.

Krachtbron

Het zal geen verrassing zijn dat Mercedes niets verandert aan de krachtbron. Dat betekent dat we het hebben over een V8 met een vermogen van 571 pk.

Hoeft ook niets aan te worden gewijzigd, want je komt er niets mee tekort. De top verandert natuurlijk wel: geen gedoe met moeilijke harde klapdaken, maar gewoon een canvas dakje. Zo zien we een dergelijke auto toch het liefst.

Vleugeldeuren

Ondanks dat het vandaag de dag best mogelijk is om een open auto uit te voeren met vleugeldeuren (kijk bijvoorbeeld naar Lamborghini) geeft Mercedes dit keer toch de goede smaak voorrang en geeft het de voorkeur aan conventionele portieren.

De SLS Roadster gaat dus vleugellam door het leven. Da’s helemaal historisch verantwoord, want de cabriolet-variant van de klassieke 300 SL, waar de deuren natuurlijk van zijn afgekeken had gewone portieren.