AMSTERDAM - De Ferrari FF staat als een huis. Tijd voor de mensen in Maranello om zich te richten op het volgende project: de opvolger van de 599. Volgens de geruchten moet die er al in 2012 staan.

De Ferrari FF schopt door zijn carrosserievorm en vierwielaandrijving vele heilige huisjes omver. Je zou bijna vergeten dat onder de motorkap een geheel nieuwe V12 ligt.

Die zal ook te vinden zijn in de opvolger van de 599. De FF vervult in het Ferrari-programma de functie van toerauto, de nieuwe 599 zal opnieuw een sportievere GT zijn.

Dat betekent dus dat die niet wegkomt met de 660 pk van de FF. Volgens de geruchtenmachine rond Maranello gaat de nieuweling dan ook naar de 700 pk – of misschien wel meer. Ook nieuws uit de geruchtenmachine is dat de nieuwe 599 ook de 4WD-techniek van de FF krijgt.

Stilzwijgen

Voor de introductie van het nieuwe model wordt 2012 genoemd. Zoals gebruikelijk hult de fabrikant zich daarover in stilzwijgen tegen ons: “Er gaan discussies rond de vervanging van de 599, maar er is geen officieel nieuws.”

In elk geval is de productie van de 599 Fiorano al gestopt. Ferrari meldt dat op het moment alleen nog maar de speciale edities worden gemaakt. Dat zijn de GTO en de Aperta.

Hypercar

Wanneer de 599-opvolger werkelijk al volgend jaar komt, wordt 2012 een prachtig Ferrari-jaar. We verwachten namelijk ook de eerste glimp van de F70, dat moet de nieuwe ‘hypercar’ worden die past in het rijtje van F40, F50 en Enzo.