AMSTERDAM - Het is al weer een tijdje publiek geheim dat de Bugatti Galibier in productie gaat als opvolger van de Veyron. Nu wordt het nieuws weer vanuit een andere bron bevestigd.

Volkswagen heeft nog niet officieel gezegd dat de vierdeurs Galibier de opvolger wordt van de Veyron. Het gezaghebbende persbureau Bloomberg heeft echter van twee anonieme bronnen bij het concern begrepen dat de supersedan er werkelijk komt.

De twee willen niet met hun naam in de media omdat de plannen nog geheim zijn.

De Galibier stond vorig jaar als concept car op de Autosalon van Genève. Daarna werden de geruchten over serieproductie steeds sterker.

Duizend PK

Aanvankelijk werd gemeld dat de quad-turbo W16 voor de Galibier zou worden getemd tot 800 pk, maar Bloomberg spreekt gewoon weer over de vertrouwde duizend paarden. Ook is het in de toekomst mogelijk deze krachtbron te rijden op bio-ethanol.

Om de productie mogelijk te maken moet het Atelier in Molsheim (want bij Bugatti spreken we natuurlijk niet van ‘fabriek’) flink worden verbouwd. Daardoor zou de levering pas in 2013 of 2014 kunnen beginnen.

Bugatti bouwt sinds 2008, toen de Veyron het levenslicht zag, zo’n vijftig auto’s per jaar. Galibier is natuurlijk de naam van een beroemde col uit de Tour de France, maar verwijst in dit geval naar de een eerdere vierdeurs van Bugatti: de Type 57 Galibier.