Wie zich ook maar een klein beetje verdiept in het programma van Mercedes-Benz, weet dat het volgende kunstje de SLK AMG moet zijn. Onze spionagefotograaf kreeg ‘m voor de lens toen hij bij de Nürburgring met zijn spierballen aan het rollen was.

De helemaal nieuwe Mercedes-Benz SLK is inmiddels op de markt. Nu is het alweer tijd voor de volgende stap. Die komt uit de koker van AMG. Je kon er natuurlijk op wachten dat de compacte roadster weer van een beer van een V8 wordt voorzien. Al had de eerste SLK AMG een V6 compressor. 

De specificaties zijn natuurlijk nog niet bekend, maar wij zetten in op de ongeblazen ‘oude’ 6,2-liter V8. De nieuwe 5,5-liter biturbo AMG-krachtbron lijkt voorbehouden aan de grotere modellen.

De motorisering van de SLK loopt doorgaans aardig gelijk aan die van de C-klasse. En wie zul je horen klagen met een vermogen van 457 pk en een maximale trekkracht van 60 Nm.

Onschuld verliezen

Op het moment staat dus nog maar net de nieuwe SLK mooi te wezen in de showroom. Maar de roadster staat dus op het punt om zijn onschuld te verliezen.

't Zou best eens kunnen dat de nieuwe SLK 63 AMG op een autobeurs in Amerika zijn debuut mag beleven want aan die kant van de Grote Plas zijn ze gek op dit gespierde roadstertje.