Wacht nog even met het bestellen met de spaarversie van de 508, Mondeo of Passat. In dit segment komt er binnenkort een belangrijke speler bij: ook de Opel Insignia wordt leverbaar met twintig procent bijtelling.

In Nederland moét je als merk met een D-segment-auto aanwezig zijn in de twintig procents bijtellingsklasse. Vraag dat maar bij Volkswagen, waar 77 procent van de verkochte Passats er eentje is met ‘twintig procent’.

Het beperkte succes van de Opel Insignia is zeker voor een deel te wijten aan het ontbreken van een spaarversie. Met ingang van de AutoRAI komt daar verandering in.

Opel meldt namelijk dat in Amsterdam  een ‘extreem zuinige’, nieuwe dieselmotorisering wordt gepresenteerd die kan worden gereden met twintig procent bijtelling.

Over welke motor dat dan is, en wat de prestaties zijn, houdt Opel nog even de kaken op elkaar. Wel wordt alvast verraden dat het gaat om zowel de vier- als vijfdeurs versie.

Voordelig

Vanaf de start van de AutoRAI, op 13 april kan de voordelige Insignia worden besteld. Prijzen zijn nog niet bekend. In de loop van het jaar belooft Opel ook een nieuwe zuinigere benzinevariant die eveneens twintig procent scoort.

Dan is ook de Sports Tourer met die bijtelling te rijden. Over de techniek van die auto zijn ook nog geen details bekend.