AMSTERDAM - Lekker verwarrend daar bij BMW M GmbH: naast de absurde pickup heeft BMW’s elitedivisie op een speciaal evenement ook de M3 Saloon Concept onthuld. En deze keer is BMW wel serieus.

De BMW M3 Sedan Concept is een speciale versie van de M3 Sedan. BMW wil niet veel kwijt over de auto: “De concept-car is een proeftuin voor nieuwe lichtgewicht onderdelen.

Het vermogen van de auto komt te liggen tussen dat van de gewone M3 (420 pk) en de M3 GTS (450 pk). Binnen drie maanden geven we meer informatie over deze auto.''

De precieze aanpassingen zijn dus niet bekend, maar op de afbeeldingen zien we dat de M3 Sedan Concept in ieder geval de donkere wielen, grotere remmen en de splitter aan de voorzijde van de M3 GTS overneemt.

Spoilerlip

Verder biedt de auto een spoilerlip op de kofferklep, zwarte nieren voor de grille, een aangepaste wielophanging en een lichtgewicht sportuitlaat.

Dat meldt Car Magazine, dat hier ook aan toevoegt dat de kans groot is dat deze ultieme M3 Sedan daadwerkelijk in productie gaat. Als dat gebeurt, zal hij minder puristisch van karakter zijn dan de M3 GTS, aldus het Engelse autotijdschrift.