AMSTERDAM - Tussen al het RAI-, New York- en Sjanghai-geweld zouden we het bijna vergeten, maar ook in Seoul is er vanaf vandaag een autoshow. Kia wil hier uiteraard de show stelen en probeert dit met de Naimo Concept.

Naimo is een verbastering van het Koreaanse woord ‘Neh-mo’, wat ‘vierkante vorm’ betekent. Eén blik op de foto’s is genoeg om te snappen hoe Kia bij deze naam komt: de Naimo valt op door z’n hoekige uiterlijk.

De auto komt uit de pennen van Kia’s designteam in Seoel. Het team heeft z’n inspiratie gehaald uit de Aziatische Celadon-vormgeving en Koreaanse ambachten, meldt Kia ons.

De Naimo is 3,90 meter lang en heeft een wielbasis van 2,65 meter. De cross-over is 1,84 meter breed en heeft een hoogte van 1,59 meter. Bijzonder: de Naimo heeft geen ruitenwissers, maar een uiterst krachtige luchtblazer onder de ruiten om vuil weg te blazen.

In de A-stijlen nemen camera’s de plaats van conventionele buitenspiegels in, een vondst die we bij veel concept-cars van de laatste tijd tegenkomen.

Elektrische aandrijving

Een elektromotor met een vermogen van 109 pk verzorgt de aandrijving. Het maximumkoppel is 280 Nm en de topsnelheid is 150 km/h. De lithium-polymeer accu’s geven de Naimo een actieradius van 200 kilometer. Bij snellading is het accupakket binnen 25 minuten voor 8- procent vol.

De Naimo zal deel uitmaken van Kia’s groeiende testvloot van hybride, elektrische en brandstofcel voertuigen, die uitgebreid wordt getest onder gevarieerde omstandigheden. Het testprogramma heeft de doelstelling om toekomstige productiemodellen te ontwikkelen met nul of flink teruggebrachte emissies.

Kia gebruikt de Naimo specifiek voor de Autoshow van Seoul. Op de AutoRAI richt het merk al z’n aandacht op de nieuwe Picanto en de nieuwe Rio.