AMSTERDAM - Alweer een primeur op de AutoRAI, Landwind presenteert er de CV9 Flex Fuel. Deze versie van de MPV loopt ook op LPG en daarmee scoort de CV9 een CO2-uitstoot van 139 gram, terwijl de meerprijs met €500 meevalt.

LWMC Europe B.V. de Europese distributeur van Landwind heeft de typegoedkeuring voor de CV9 Flex Fuel rond. Hiermee kan de CV9 affabriek worden besteld met een LPG-systeem van Eurogas-Landirenzo.

De fabrieksgarantie blijft in dit geval gewoon behouden. Volgens Landwind haalt de Flex Fuel op LPG een verbruik van 1 op 10 en dat zorgt in combinatie met een 54 liter grote LPG tank voor een actieradius van 540 kilometer. De bijbehorende CO2-uitstoot bedraagt 139 gram per kilometer, goed voor een B-label én 20% bijtelling.

Met een vanafprijs van €17.495 is de Flex Fuel precies €500 duurder dan de 1.6 Comfort op benzine. Net als de comfort krijgt de Flex Fuel standaard semi-automatische airco, parkeersensoren, centrale deurvergrendeling en elektrisch bedienbare ramen en spiegels. 

De Landwind CV9 Flex Fuel is te bewonderen op de AutoRAI, die vindt van 13-23 april plaats in de RAI in Amsterdam. Direct na afloop van het evenement begint Landwind met de levering.