AMSTERDAM - Het testwerk op de Nürburgring is weer begonnen en al in de eerste dagen toont de nieuwe Audi RS4 zich. De Avant doet zich nog voor als een S4 maar hij rijdt met remklauwen met daarop het RS-logo rond.

Ook de kenmerkende grote luchtinlaten in de voorbumper verraden de brute stationwagon.

Dat er een RS4 komt staat vast en hier is het eerste teken van leven. Behalve de voorbumper, de RS5-wielen, de remklauwen  zie je ook aan het kenteken dat hier een product van Quattro Gmbh rijdt.

HN staat voor Heilbron-Neckarsulm, want Quattro GmbH is niet in Ingolstadt gevestigd. Bij het ‘vermommen’ hebben ze nog wel de S4-uitlaten laten zitten.

Ongeblazen V8

De vraag is welke motor er in de RS4 komt. In de S4 zit de 333 pk sterke 3.0 TFSI, de verwachting is dat de ongeblazen V8 van de RS5 terug te zien in de RS4 die natuurlijk zowel als sedan als Avant komt. Met 450 ongeblazen pk’s kan de RS4 de C63 AMG partij bieden. Die doet het ook nog met een atmosferische motor.

De vorige RS4 had ook al een 4,2-liter V8. In de eerste RS4 zat een V6 met twee turbo’s. Waarschijnlijk onthult Audi de nieuwe RS4 niet voor de IAA in Frankfurt, dus dat wordt pas najaar.