Als de stand van de economie zou worden gemeten met de Rolls-Royce-index, zouden we er weer helemaal bovenop zijn. De grootste showroom van het merk is geopend in Abu Dhabi.

De expansiedrift van Rolls-Royce kent geen grenzen. De afgelopen jaren is het aantal showrooms uitgebreid tot 82 over de gehele wereld. Acht daarvan zijn in het Midden-Oosten. De nieuwste showroom staat in Abu Dhabi, en is met zijn oppervlakte van 900 vierkante meter de grootste van de wereld.

Er is een configuratielounge, waarin de koper met behulp van kleuren- en bekledingsstalen zijn auto kan samenstellen. Ook is er een uitgebreide koffiebar – zo zie je maar dat ook bij dit merk de kooplust van de klanten moet worden opgewekt met een bakkie troost.

Groei

“Het Midden-Oosten wordt een steeds belangrijkere markt voor Rolls-Royce. Vorig jaar ging vijftien procent van de productie naar deze regio,” aldus Torsten Müller-Ötvös. Vorig jaar bouwde Rolls-Royce 2.711 auto’s. Dat is een groei van maar liefst 171 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

De grote aanjager is natuurlijk de Ghost, het wat kleinere, en wat meer bescheiden geprijsde model dat vorig jaar naast de Phantom kwam.