In een interview met de Argentijnse pers onthult Horacio Pagani dat hij de Huayra eigenlijk Da Vinci had willen noemen. Ook kunnen we over drie jaar een nieuwe uitvoering van de Pagani verwachten.

Horacio Pagani toonde vorig jaar de nieuwe Huayra aan de wereld. In een interview met de Argentijnse pers bekent hij dat hij die auto het liefst Da Vinci had willen noemen.

Die naam was echter al geregistreerd en niet te koop voor de sportautofabrikant. Daarna is een bureau onderzoek gaan doen naar de naam van een wind en daaruit kwam Huayra tevoorschijn.

“We hebben zeven jaar aan dit project gewerkt en het publiek moet maar wennen aan de uitspraak van die naam.”

Argentijnse raceauto

Huayra was eerder de naam van een Argentijnse raceauto uit de jaren ’60, van de hand van Heriberto Pronello. Die was voorzien van Ford-techniek.

Pagani onderhoudt echter een warme band met Mercedes-Benz, waar bij de AMG-divisie een team van 67 ingenieurs heeft gewerkt aan 700 pk sterke biturbo V12 van de nieuwe Pagani.

Zestig orders

In hetzelfde interview vertelt Pagani dat er in drie weken zestig orders zijn ontvangen voor het nieuwe model. Over drie jaar verschijnt de Huayra Roadster. Daarnaast gaat hij in op de geruchten dat er een goedkopere (lees: minder dure) Pagani op de markt komt.

“Het is niet gemakkelijk om zo’n auto te ontwikkelen door alle technologie die we gewend zijn in een auto te stoppen,” verklaart hij. In Italië wordt dus nog druk gerekend of zo’n model ooit werkelijkheid kan worden.