AMSTERDAM - Never a dull moment bij Mercedes-Benz. Na de C-klasse facelift, de nieuwe SLK en de C-klasse Coupé staat er een gloednieuwe M-klasse op de planning. Die krijgen we in de zomer voor het eerst te zien, hier rijden de testmannen van het merk al met de nieuwe ML 63 AMG.

AMG was de eerste performance divisie van een merk die zich op een SUV stortte. De eerste ML 63 AMG had het destijds gloednieuwe hoogtoerige AMG 6,2-liter blok onder de kap.

Omdat die auto toch wel aansloeg, vooral in AMG-markt nummer 1, de VS, besloot ook BMW dat het de jongens van BMW M GmbH moest loslaten op de X5 en de X6.

Daarom laat Mercedes er bij de tweede generatie van de M-klasse, die in de zomer van 2011 wordt onthuld, geen gras over groeien. Van meet af aan komt die er ook weer als AMG. Een keer raden welke motor er onder de kap van de 63 AMG komt? Precies de 5,5 liter V8 biturbo.

Leverbaar

Een machine die goed is voor 544 pk en 800 Nm. Of het AMG Performance-pakket ook leverbaar wordt voor de bloedsnelle SUV durven we nog niet te zeggen maar dan zou de nieuwe ML 63 AMG met 571 pk zo maar de X5 M en de Porsche Cayenne Turbo het snot voor de ogen kunnen rijden. En dat vinden ze in Stuttgart een heerlijke gedachte.

De testauto laat al goed zien welke wielen eronder komen en hoeveel luchtinlaten er in de dikke voorbumper zitten. Hij heeft ‘m nog niet kunnen filmen maar onze spionagefotograaf had het over een fantastisch geluid, maar dat was bij zijn atmosferische voorganger ook al dik voor elkaar.