AMSTERDAM - Jaguar legt de laatste hand aan de facelift van de XF. Na de herziening van het model wordt die bereikbaarder voor meer klanten. Als alles meezit, is de vernieuwde XF te zien op de AutoRAI.

Nog even en Jaguar toont de gefacelifte XF aan de wereld. Op de autobeurs in New York, die half april wordt gehouden, is hij voor het eerst te zien.

De New York Auto Show overlapt met de AutoRAI. Jaguar Nederland hoopt de nieuwe ster in de loop van die beurs in Amsterdam neer te kunnen zetten, maar dat wordt ‘een duivels karwei’ volgens de woordvoerder.

Het uiterlijk van die auto wordt licht gewijzigd. Zoals te zien is op deze spionagefoto’s waarop de nieuwe lijnen meer dan ooit duidelijk worden, krijgt hij een gezicht dat sterk lijkt op dat van de XJ.

Uitpakken

In het tweede deel van zijn levenscyclus wil Jaguar flink uitpakken met de XF. Zo zal de nieuwe XF ook worden voorzien van de viercilinder diesel die is gepresenteerd in de Range Rover Evoque.

In die auto heeft hij vermogens van 150 en 190 pk, maar bij Jaguar zal dat wat meer zijn. In elk geval is hij wat bescheidener dat de 211 pk sterke 3,0-liter die nu de instapdiesel is en daarmee wordt de XF dus voor een breder publiek bereikbaar.

Stationwagen

Een andere stap naar meer kopers is de komst van een stationwagen. Voor dat plan moet nog groen licht komen omdat een stationwagen immers niet op alle plekken van de wereld even succesvol is.

Als de XF estate komt, wordt het de tweede Jag uit de geschiedenis die van fabriekswege van een rugzak wordt voorzien. De eerste was de X-type estate van een paar jaar geleden.