AMSTERDAM - Eindelijk is er een Nederlandse prijs van de McLaren MP4-12C. De importeur gaf die vrij op een speciaal evenement.

De vanafprijs van de McLaren MP4-12C is 257.755 euro. De officiële introductie van de auto is in mei, in juni gaat het dealerschap lopen.

Er is overigens geen dealer in Nederland: de gelukkige bezitters van een MP4-12C moeten naar Brussel voor het onderhoud van hun bolide.

Dit jaar wil McLaren duizend auto’s bouwen. Die zijn allemaal uitverkocht. Concrete aantallen wil de Ginion Group, zoals de importeur heet, nog niet noemen, maar het gaat om ongeveer tien exemplaren voor de Nederlandse markt.

De auto heeft een 3,8-liter V8 onder de kap, die dankzij toevoeging van twee turbo’s 600 pk levert. Dat is 30 pk meer dan de Ferrari 458 Italia biedt. Het maximumkoppel van de McLaren is 600 Nm.

Honderd kilometer per uur staat na drie seconden op de teller en na minder dan tien seconden breekt de MP4-12C al door de barrière van 200 kilometer per uur heen. Volgens McLaren is de auto lichter en zuiniger dan al z’n concurrenten.