De gefacelifte Mercedes C-klasse is pas net gepresenteerd, maar nu al begint de geruchtenmolen over de geheel nieuwe generatie te draaien. Hybridetechniek zou weleens een hoofdrol kunnen gaan spelen.

De Engelse autopers meldt dat de volgende generatie Mercedes C-klasse voornamelijk in hybride-uitvoeringen wordt geleverd en dat een driecilinder de belangrijkste motorisering wordt. Voor de Nederlandse woordvoerder van Mercedes-Benz is de nieuwe C-klasse nog te ver weg om er uitspraken over te kunnen doen.

“Ik weet wel dat er mooie resultaten worden behaald bij testen met een driecilinder met turbo. Het is dus heel aannemelijk dat die in de volgende C-klasse komt. Het lijkt me heel sterk dat dit de enige motorisering wordt. Vergeet niet dat 25 procent van de productie van Mercedes uit C-klasses bestaat. Ook voor Amerika is het een zeer belangrijke auto en die markt zie in nog niet overstag gaan voor een driecilinder.”

Hij vervolgt: “Ongetwijfeld komen er ook hybridevarianten maar zeker niet alle C-klasses worden hybride. Binnenkort kun je de E300 Bluetec hybrid verwachten. Dat is na de S en de M de derde hybride van Mercedes en de eerste hybride diesel. Die techniek druppelt natuurlijk op termijn ook door naar de nieuwe C.”