AMSTERDAM - Hoewel we goed te spreken zijn over de nieuwe A6, is het natuurlijk niet echt een spannende auto te noemen. Tijd voor wat meer sensatie dus, en daarvoor heeft Audi de S6 in de planning, onze fotograaf spotte hem open en bloot.

Hoewel de S-modellen niet zo tot de verbeelding spreken als de RS’en, hoef je je er toch zeker niet mee te schamen.

Wat uiterlijk vertoon mag dan ook best, maar de S6 houdt het op dat vlak relatief gedistingeerd. Op de spyshots zijn wat dikker aangezette bumpers te zien en andere roosters in de voorbumper. De enige direct zichtbare uiterlijke hint naar het potentieel van de S6 zijn de vier uitlaatpijpjes die op elk S-model van Audi zitten.

V8

Toch zal de nieuwe S6 bepaald niet ondergemotoriseerd zijn, hoewel hij het zonder de hoogtoerige V10 uit het vorige model moeten stellen, een motor die supercar-genen had.

Daarvoor in de plaats is de verwachting om dat de auto een nieuwe 4,0-liter V8 heeft, een motor die ook in andere Audi’s terug te vinden zal zijn.

Anabolen

Uiteraard wordt de motor voor de S6 wel van anabolen voorzien, verschil moet er nu eenmaal zijn. Over het precieze vermogen is alleen maar te speculeren, maar de vorige S6 had 435 pk, dus voor minder zal de nieuwe het niet doen.

Quattro-vierwielaandrijving zal uiteraard standaard aanwezig zijn en wellicht komt ook de S-Tronic bak met dubbele koppeling naar de S6. Hij zal zijn opwachting maken in het begin van 2012, daarna kan het wachten op de (nog) spectaculairdere RS6 beginnen, die een jaar later zal komen. 

Vraag nu een proefrit aan via AutoWeek