AMSTERDAM - Paniek en verontwaardiging alom na uitspraken van Mitsubishi-prominent Gayu Eusegi dat het Japanse merk mogelijk niet verder gaat met de Evo. Naar nu blijkt is dat nog lang niet zeker, een gehaaste reactie naar het Amerikaanse Edmunds Inside Line wijst daar op.

De boze reacties waren niet van de lucht nadat het nieuws naar buiten kwam dat Mitsubishi mogelijk stopt met het voeren van de Evo.

Het Amerikaanse Edmunds pikte een gehaast persbericht uit Japan op dat erop wijst dat dit nog geen zekerheid is.

Productie

“De productie van de huidige Evo loopt door zoals gepland. Hoe z’n opvolger eruit komt te zien hangt af van regelgeving en feedback van de markt. Als de wensen van de markt veranderen zal de Evo wellicht een andere weg inslaan."

Hoe die andere weg er dan precies uit komt te zien blijft vooralsnog gissen. In 2005 presenteerde Mitsubishi een Lancer Evolution MIEV conceptcar die de beschikking had over vier elektromotoren die gezamenlijk 272 pk produceerden.

Recent

Recenter was er de PX-MIEV, gebaseerd op de volgende generatie Lancer die we in 2013 verwachten.

Deze conceptversie, die met een hybride aandrijflijn bestaande uit een 1,6-liter viercilinder geassisteerd door twee elektromotoren, weliswaar een stuk minder spannend is, lijkt een stuk realistischer.

Opvolger

Bovendien zou de hybride techniek kunnen dienen voor een high performance plug-in hybride die als opvolger van de Evo gezien kan worden.

Of die dan ook weer Evo zal gaan heten is nog niet duidelijk.