Porsche is de nieuwe generatie Boxster al maandenlang uitvoerig aan het testen. Onze spionagefotograaf was getuige van een wel heel bijzondere stap in het testprogramma: een bezoek aan een ontwikkelfaciliteit van BMW in München!

Wat de Porsche-medewerker precies bij BMW deed, is onduidelijk. Wellicht overlegden technici van beide merken over onderdelen van toeleveranciers die in de toekomst gedeeld worden. Maar om dan juist met een gecamoufleerde testauto te komen, blijft een opvallende keuze.

Porsche ontwikkelt voor de volgende generatie Boxster nieuwe een eigen motor. De auto krijgt dus niet –zoals de puristen vreesden- een TSI-blok van de Volkswagen Groep onder de kap.

Porsche ontwikkelt een 2,5-liter viercilinder turbomotor, meldde een medewerker in januari. Het blok kan naar verluidt vermogens tot 360 pk leveren en zou dus ook dienst kunnen doen in de 911. Maar zo’n viercilinder in die auto is misschien toch een stap te ver voor de kritische rijders van de oer-Porsche.

We verwachten het publieksdebuut van de Porsche Boxster in 2012. In dat jaar komt de auto ook op de markt. De productie vindt niet meer plaats in Finland, maar gewoon in Zuffenhausen. 

AutoWeek autoverzekering gelooft niet in beperkingen