AMSTERDAM - Het eigenzinnige Engelse Bristol Cars is failliet. Er wordt naarstig gezocht naar een geldschieter om het bedrijf in leven te houden.

Bristol Cars is failliet. De BBC meldt dat een aantal personeelsleden onmiddellijk is ontslagen en dat er wordt gezocht naar een geldschieter die de schulden wil betalen. De verkoop en het onderhoud aan de auto’s gaat gewoon door, meldt de omroep.

“We willen geïnteresseerden oproepen zo snel mogelijk contact op te nemen zodat we de toekomst zeker kunnen stellen,” zegt Tom McLennan een van de curatoren van het merk. Bij Bristol worden sinds 1946 met de hand auto’s gebouwd in Filton, iets ten noorden van Bristol. Het merk bestaat als sinds 1910 en begon als vliegtuigbouwer.

In Londen is de enige showroom van het merk. Op het moment bestaat het aanbod uit de Blenheim die is voorzien van een V8 van Chrysler. De sportauto Fighter is zelfs voorzien van de V10 van de Viper, die in zijn krachtigste vorm wordt uitgerust met 2 turbo's en daarmee komt tot 1.026 pk.

Media-aandacht

Het grootste gedeelte van de tijd als automerk werd Bristol geleid door voormalig coureur Tony Crook. Hij schuwde media-aandacht en het Engelse Pistonheads weet zelfs te melden dat hij volgens de overlevering alleen auto’s verkocht aan klanten die hij persoonlijk graag mocht.

Sinds 2001 werd het merk geleid door Toby Silverton. De laatste tijd brak het gebrek aan ontwikkeling Bristol op. De techniek wordt als ouderwets beschouwd en er is slechts een handvol enthousiastelingen over die nog interesse in het de peperdure auto’s van het merk heeft.

Vraag nu een proefrit aan via AutoWeek