AMSTERDAM - Verwacht je een nieuwe Evolution-versie van Mitsubishi’s Lancer? Houd de vingers gekruist, want niets is zeker wat betreft de toekomst van de Japanse sportieveling.

Het Britse blad Autocar meldt dat de Mitsubishi geen Evolution-modellen meer zal maken. Dit naar aanleiding van een gesprek met Gayu Eusegi, de directeur van Mitsubishi’s productontwikkeling. Volgens hem is er in de nieuwe koers van het merk, dat zich veel meer op elektrische en hybride auto’s wil richten, geen plaats voor een extra sportief model.

Eerdere geruchten dat de Japanners aan een hybride Evo zouden werken, al dan niet met een dieselmotor, drukte Eusegi ook de kop in. Volgens hem ontwikkelt Mitsubishi misschien wel weer een sportwagen als er ooit serieus geracet gaat worden met elektrische auto’s.

Ontkennen

Bij navraag ontkent Mitsubishi Nederland het beëindigen van de Evolution. “De Evo X wordt sowieso nog gewoon gebouwd. Over een eventuele opvolger kunnen we nog niets zeggen, maar we ontkennen dat ‘ie er sowieso niet komt”, aldus Willem Jan Oosterveld, general manager marketing van Mitsubishi Nederland.

Hoewel Mitsubishi al jaren niet meer actief was in het WRC, zijn de Evolution-edities van de Lancers het toonbeeld van rallyauto’s voor de openbare weg, samen met de Impreza WRX STI van Subaru.

Tijdens de Autosalon van Genève vertelde dat laatste merk aan AutoWeek geen plannen te hebben om te stoppen met de WRX STI. Ook niet met de aanstaande komst van Subaru’s achterwielaangedreven sportcoupé in het achterhoofd.