Volkswagen heeft de Autosalon van Genève aangegrepen voor de presentatie van maar liefst twee concepts voor compacte mpv’s.

De Bulli was de grote klapper, maar ook de inzending van Giugiaro mag niet onderbelicht blijven. De mpv van de Italiaanse designstudio heeft de naam Go meegekregen.

De Go is 3,99 meter lang, 1,74 meter breed en 1,55 hoog. Dat zijn compacte dimensies, maar de wielbasis is met z’n 2,7 meter even lang als die van de Passat. In plaats van buitenspiegels heeft de Go op ooghoogte twee kleine camera’s. De bagageruimte heeft een inhoud van 220 liter en met neergeklapte achterbank is dit 525 liter.

Elektromotor

De aandrijving geschiedt door een elektromotor. Deze heeft een continu vermogen van 45 kW en een piekvermogen van 85 kW. De accu’s zijn verspreid door de auto, onder de voor- en achterstoelen. 58 procent van het gewicht drukt op de voorwielen. De actieradius is 240 kilometer.

De grote liefde van Giugiaro voor Volkswagen is niet vreemd: Volkswagen heeft vorig jaar de designstudio overgenomen. Naast de Go heeft Giugiaro ook de Tex meegenomen naar de Autosalon van Genève. Dat is een sportieve hatch met Twin Drive hybridetechniek en achterwielaandrijving. Voor beide auto’s zijn vooralsnog geen concrete productieplannen. De Volkswagen Bulli komt volgend jaar wellicht in een kleine serie op de markt.