Jaguar verraste ons in de aanloop naar de Autosalon van Genève al met de B99 Sedan, en nu staat er in Zwitserland zowaar nog een verrassing: de B99 GT.

Als de gewone B99 Dr.Jeckyll is, dan is de B99 GT volgens Bertone de Mr.Hyde. De GT is een racederivaat dat ontworpen is om 24 uur achter elkaar op het circuit te boenderen. Op de straat zal hij niet komen, met z’n 100 millimeter verlaagde koets. Daardoor ligt de GT slechts 50 millimeter boven het asfalt. De wide body van de racer is 2,5 meter breed. De Pirelli P Zero racebanden hebben de maat 325/30/19.

De grote voorspoiler slurpt koellucht naar binnen en via een grote opening achter stuurt de Jaguar weer lucht naar buiten. Achterop bevindt zich een grote spoiler met twee niveaus. Binnenin monteert Bertone een rolkooi, een racekuipje en een minimalistisch instrumentenpaneel. Deze instrumenten hebben een groen fluorecerende kleur, die contrasteert met de zilveren lak.

Al deze aanpassingen zijn er niet voor niets. De GT krijgt ten opzichte van de B99 namelijk twee extra Lucchi elektromotoren. De vierwielaangedreven B99 GT heeft zodoende een vermogen van 980 pk tot z’n beschikking. Of we ‘m ooit op een racecircuit zullen zien, is nog afwachten. Maar Bertone had zichzelf op de Autosalon van Genève zonder meer een minder fraai verjaardagscadeau kunnen geven.